Tüketici dergisi logosu

Saç Sirkesi Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır?

Saç Sirkesi Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır? resmi

Saç sirkesi son dönemlerde oldukça popüler hale gelen bir saç bakım ürünüdür. Saçların çok daha bakımlı görünmesine ve kirden arınmasına olanak sağlayan saç sirkesi yüksek miktarda potasyum barındırmaktadır. Günümüzde hem kadınların hemde erkeklerin severek kullandığı saç sirkesinin birçok faydası bulunmaktadır.

Saç Sirkesi Ne İşe Yarar?

Saç sirkesi saça parlaklık ve canlılık kazandırmak amacıyla kullanılmaktadır. Saç derisinde oluşan yağı emerek saçların nem dengesini sağlayabilir. Düzenli kullanılması halinde saç dökülmesini engellediği bilinmektedir. Özellikle yağlı bir saç tipine sahip olan kişilerin vazgeçilmezi haline gelen saç sirkesi kepek probleminin de önüne geçmektedir. Doğal içerikli bir ürün olması tercih edilmesinde önemli bir rol üstlenmektedir.

Saç Sirkesi Kötü Kokuya Neden Olur Mu?

Saç sirkesi denildiğinde akıllarda kokusuyla ilgili soru işaretleri oluşması gayet normaldir. Fakat Saç için üretilen saç sirkeleri oldukça hoş bir kokuya sahiptir. Saçta kullanılması ardından yoğun veya rahatsız edici bir kokuya sebebiyet vermemektedir. Birçok farklı markanın saç sirkesi ürünü mevcuttur. Fakat her biri sirkenin kestin kokusunu yok edecek şekilde üretilmektedir.

Saç sirkesi düzenli kullanılması halinde saça parlaklık ve canlılık kazandırmaktadır. Boyalı veya boyasız saçlara uygulanabilen saç sirkesi haftada en az bir kez kullanılması tavsiye edilen bir üründür. Saç sirkesinin çıkış noktası aslına bakıldığında saç tonikleridir. Birçok farklı çeşidi bulunmaktadır. Kişiler kendi tercihleri doğrultusunda kendi saç tiplerine göre olan ürünü kolaylıkla temin edebilmektedir.

Sac Sirkesi Ne Ise Yarar 2

Saç Sirkesi Kimler Tarafından Kullanılmalıdır?

Saç sirkesi her saç tipine uygun bir üründür. Ama özellikle yağlı ve kepek problemi olan saçlar için idealdir. Saç derisinde görülen aşırı yağlanma saçların cansız ve hacimsiz görünmesine neden olmaktadır. Saç sirkesi ise saç derisinde bulunan fazla yağın dengelenmesine olanak sağlamaktadır. Bu işlem sırasında saç nemini kaybetmeden oldukça sağlıklı bir görüntüye kavuşmaktadır. Saçların ışıl ışıl parlayabilmesi için saç derisine masaj yapılarak uygulanması tavsiye edilmektedir. Saç tellerinin ve saç derisinin doğal bir şekilde temizlenebilmesine olanak sağlayan bir içeriğe sahiptir. Doğal içeriği sebebiyle saç derisinde hassasiyet olan kişiler bile rahatlıkla kullanabilmektedir. Saç sirkesi içerisinde c ve d vitaminleri barındırdığından saç tellerinin güçlenmesine de olanak sağlamaktadır.

Saç Sirkesinin faydaları nelerdir?

  • Saç derisini fazla yağdan arındırır.
  • Saç tellerinin güçlenmesine ve yumuşamasına olanak sağlar.
  • Çeşitli sebeplere bağlı olarak yıpranan saçı onarır.
  • Saç köklerinin nemlenmesine olanak sağlar.
  • Düzenli kullanılması halinde saç dökülmesi sorununu azaltır.
  • Saç tellerinin daha hacimli ve gür görünmesine olanak sağlar.
  • Saç tellerinde kabarma ve elektriklenme sorununu ortadan kaldırır.
  • Saç tellerini yumuşatarak daha kolay bir tarama sağlar.
  • Kepek probleminin önüne geçilmesine yardımcı olur.
  • Saç kırıklarını onarır.
  • Potasyum bakımından zengin olduğundan saç tellerini güçlendirir.

Saçların daha sağlıklı ve canlı olabilmesinde nemin etkisi oldukça büyüktür. Tıpkı cilt yüzeyinde olduğu gibi saç derisinde de gerekli olan nemin karşılanması gerekmektedir. Nem gerek parlaklık gerekse canlılık için oldukça önemlidir. Saçlara yapılan her türlü işlem saçların kurumasına ve buna bağlı olarak cansızlaşmasına neden olmaktadır. Saçların gür ve bakımlı görünmesinin ne kadar önemli bir detay olduğunu tüm kadınlar bilir. Bu sebeple saçlara doğru bakımın yapılması gereklidir. Saçın boyanması, ısı uygulanması gibi işlemlerden sonra yıpranan saçın kendine gelebilmesi için saç sirkesi önerilmektedir. Doğal içeriği sayesinde kullanılmasında herhangi bir sakınca bulunmamaktadır. Oldukça hoş bir kokuya sahip olması da tercih edilmesinde önemli bir etkendir.

Sac Sirkesi Ne Ise Yarar 1

Saç sirkesi Nasıl Kullanılır?

5 derecelik doğal bir Ph seviyesine sahip olan saç sirkesinin haftada en az bir kez kullanılması tavsiye edilmektedir. Eğer mümkünse her duş sırasında da kullanılabilir. Kişi kendi saç tipine ve saçın ihtiyaçlarına uygun olarak ne sıklıkla kullanabileceğine karar verebilir. Saç sirkesi temizlenmiş ve nemi alınmış saça uygulanması gereken bir üründür. Her ne kadar saç derisinin temizlenmesine de olanak sağlasa bir şampuan değildir. Bu yüzden uygun bir şampuan kullanıldıktan hemen sonra saça uygulanmalıdır. Saçların en iyi şekilde nemlenebilmesi için en az 10 dakika bekletilmesi tavsiye edilmektedir. Saç sirkesi yapısı sebebiyle saç yüzeyinde bir ağırlığa neden olmamaktadır. Ayrıca oldukça hoş bir kokuya sahip olduğu için kullanan kişileri rahatsız etmemektedir. Saça hoş bir koku vermesi, saçı yumuşatması ve ağırlaştırmaması günlük saç bakım rutinine eklenebilecek bir saç ürünü olduğunu kanıtlar niteliktedir.

Uygulama Adımı Nasıl Olmalıdır?

Saç sirkesini kullanmadan önce saç şampuanla temizlenmelidir. Saç temizlendikten sonra saç sirkesi uygulama adımına geçilebilir. Bu aşamada saçın çok ıslak olmaması gereklidir. Nemi hafifçe alındıktan sonra saç sirkesi uygulanabilir. Sirkesinin saç yüzeyinde uzun olarak bekletilmesi çok daha hızlı etki göstermesine neden olmaktadır. Daha sonrasında ılık bir su yardımıyla saç durulanabilir. Saç sirkesi kullanıldıktan sonra kişi dilerse saç bakım maskesi veya saç kremi de uygulayabilir. Bu aşamada dikkat edilmesi gereken en önemli detay doğru adımların uygulanmasıdır.

Yorumlar

Yazar Hakkında

tumay profil resmi

Tümay Kılınç

Yazılımcı

Tümay Kılınç, 33 yaşında bir yazılımcı ve sitenin kurucusu olarak ayrıca teknoloji alanında uzman bir yazardır. Kendisi aynı zamanda sitenin içerik kontrol sorumlusu olarak görev yapmaktadır. Meraklı bir kişiliğe sahip olan Tümay, teknoloji, ev aletleri ve bebek ürünleri hakkında detaylı incelemeler yapmaktadır. Evli ve 1 çocuk sahibi olan Tümay, aynı zamanda ailesiyle vakit geçirmekten ve teknolojik gelişmeleri takip etmekten keyif almaktadır.