Bu yazımızda sizler için en iyi powerbankleri inceleyeceğiz, fakat incelemeye başlamadan önce okumak için zamanı olmayanlar için en iyi olduğunu düşündüğümüz bir kaç ürün önerisinde bulunacağız. Dilerseniz yazının tamamını okuyabilir ya da aşağıdaki ürünlerden herhangi birine tıklayıp en uygun fiyata sahip olan mağazaya gidebilirsiniz.
Powerbank Nedir?
Powerbank, normal bir zamanda şarj cihazına veya prize erişimimizin olmadığı zamanlarda kullandığımız elektronik cihazları şarj etmek için tasarlanmış taşınabilir, kullanışlı bir pildir. Rahat taşıma ve kullanım imkanına sahip olan Powerbankler, cep telefonlarını, tabletleri, kameraları, taşınabilir hoparlörleri, oyun konsollarını ve hatta dizüstü bilgisayarlar şarj etmek için kullanılabilirler.
En İyi Powerbank Tavsiyeleri

1. Baseus Amblight 65w Hızlı Şarj 30000mAh

Baseus Amblight 65W powerbank, 30000mAh yüksek kapasitesi ve 65W şarj gücüyle dikkat çeken bir cep şarj cihazıdır. Lityum Polimer pil teknolojisine sahip olan cihaz, LCD ekranı sayesinde pil durumunu kolayca takip etmenizi sağlar. Qualcomm QuickCharge 3, Huawei SuperCharge Protocol ve PD 3.0 gibi hızlı şarj teknolojilerini destekleyen powerbank, çeşitli voltaj ve akım değerlerinde çalışabilmektedir. Ayrıca akıllı güç çıkışı, elektromanyetik alan koruması, aşırı akım, şarj ve deşarj koruması gibi kapsamlı güvenlik özellikleriyle donatılmış olan cihaz, aynı anda 3 cihazı şarj edebilme özelliğine sahiptir. PC/ABS malzemeden üretilen ve 550g ağırlığındaki bu kompakt powerbank, 145mm x 65mm x 38mm boyutlarındadır.
Kullanıcı deneyimlerine göre, Macbook adaptörüyle yaklaşık 5 saatte şarj olan cihaz, herhangi bir ısınma sorunu yaşatmadan bir dizüstü bilgisayarı 2 defadan fazla şarj edebiliyor. Ağırlığının boyutuna oranla makul olduğunu belirten kullanıcılar, çantada taşıma konusunda herhangi bir zorluk yaşamadıklarını ifade ediyor. Özellikle dizüstü bilgisayar şarjı için tercih edilen bu powerbank, kamp gibi outdoor aktiviteler için de uygun bir seçenek olarak öne çıkıyor.
2. Anker A1363 PowerCore Select 20000 mAh Taşınabilir Hızlı Şarj Cihazı

Anker PowerCore Select 20000 mAh taşınabilir hızlı şarj cihazı 20000 mAh kapasiteli, lityum polimer pil tipinde, 18 W şarj etme gücüne sahip, 6.5 saat hızlı şarj süresiyle, 4 seviyeli LED doluluk göstergesi ve hızlı şarj çıkışı/girişi ile çalışmaktadır. Ayrıca Anker PowerIQ 2.0 teknolojisi, akım düzenleme, Anker MultiProtect, Anker VoltageBoost, fazla şarj, fazla voltaj, kısa devre ve sıcaklık koruma özelliklerine sahiptir.
Anker PowerCore Select 20000 mAh taşınabilir hızlı şarj cihazı, kullanıcıların beklentilerini karşılamak için tasarlanmış bir üründür. Bir çok ürünü test eden kullanıcılar tarafından da piyasada bulunan en iyi 20000 mAh güce sahip olan powerbank olduğu belirtilmiştir. Fakat buna karşılık test edilen 20000 mAh güce sahip powerbankler’de en yüksek ağırlığa da sahiptir. Bu da erkek kullanıcılar için cepte taşımayı zorlaştırıyor, kadın kullanıcılar ise çantalarında rahatça taşıyabilecekleri için bu büyük bir sorun değil. Diğer bir şikayet konusu ise malzeme kalitesinin çok iyi olmasına karşın kaygan bir tutuş sağlaması ve her an elinizden düşecekmiş gibi hissettirmesidir.
3. Xiaomi Mi 22.5W Fast Charge Powerbank 3 10000 Mah

Xiaomi'nin 22.5W Fast Charge Powerbank 3'ü, taşınabilir şarj cihazları arasında güçlü bir yere sahip. 10.000 mAh'lik yüksek kapasitesi, çoğu modern akıllı telefonu birden fazla kez tamamen şarj edebilme yeteneği ile dikkat çekiyor. Metal kasası, dayanıklılığı ve şık tasarımıyla kullanıcıların beğenisini topluyor. İki USB-A ve bir USB-C bağlantı noktası sayesinde birden fazla cihazın eş zamanlı olarak şarj edilmesi mümkün oluyor. Bu özellik, özellikle seyahat sırasında birden fazla cihaz kullananlar için büyük bir rahatlık sağlıyor. Ayrıca, düşük akımlı cihazlar için özel bir şarj modu sunması, akıllı saatler ve TWS kulaklıklar gibi aksesuarların da bu powerbank ile uyumlu olmasını sağlıyor.
Mi serisi bir telefonu tam olarak 2 defa şarj edebiliyor, 0'dan 100'e 1.5 saatte şarj edebiliyor. Powerbank'in tam şarj olması ise 4.5 saat kadar sürüyor. Ürün, tasarım ve kullanım kolaylığı açısından olumlu geri bildirimler alsa da, daha kompakt bir powerbank arıyorsanız bu ürün size göre değil.
4. Varta Power on Demand 10.000 mAh

Varta Power on Demand 10.000 mAh powerbank, dört port seçeneği ve hızlı şarj teknolojisiyle rakiplerinden bir adım öne çıkıyor. USB Type C 5V/3A çift yönlü bağlantı noktası sayesinde hem hızlı şarj imkanı sunarken hem de birden fazla cihazı aynı anda şarj edebilme özelliğiyle günlük kullanımda büyük kolaylık sağlıyor. Şık ve dokulu plastik tasarımı, ergonomik yapısı ve Varta'nın Gelişmiş Güvenlik Teknolojisi ile donatılmış olması, ürünü güvenilir bir seçenek haline getiriyor. Akıllı telefonunuza 55 saate kadar ek konuşma süresi kazandıran bu powerbank, doğrudan şarj etme özelliğiyle hem kendisini hem de cihazınızı aynı anda şarj etmenize olanak tanıyor.
Kullanıcı deneyimlerine göre, powerbank'in şarj olma süresi yaklaşık 3-4 saat sürerken, tam dolu haliyle birden fazla cihazı şarj edebilme kapasitesi oldukça etkileyici bulunuyor. Ürünün fiyat-performans dengesi mükemmel olarak değerlendirilirken, dayanıklılığı ve sağlamlığı özellikle vurgulanıyor. Kompakt boyutuna rağmen biraz ağır olması tek dezavantaj olarak belirtilse de, güvenilir markası ve yüksek kapasitesi sayesinde kullanıcılar tarafından gönül rahatlığıyla tavsiye ediliyor.
5. Baseus Bipow Dijital Ekranlı 20W 10000mAh Powerbank

Baseus Bipow 10000 mAh powerbank, 20W şarj gücü ve çoklu cihaz desteğiyle mobil kullanıcılar için ideal bir enerji çözümü sunuyor. Yüksek enerji dönüşüm oranıyla akıllı telefonlar ve tabletleri verimli bir şekilde şarj edebilen cihaz, çeşitli bağlantı noktalarıyla geniş bir uyumluluk yelpazesi sunuyor. Aşırı şarj, voltaj ve yük korumasının yanı sıra NTC aşırı ısınma koruması gibi güvenlik özellikleriyle donatılan powerbank, kompakt boyutları ve şık tasarımıyla da dikkat çekiyor.
Kullanıcı deneyimlerine göre, iPhone 12 mini gibi cihazları üç kez şarj edebilen Baseus Bipow, etkileyici performansıyla beğeni topluyor. Type-C şarj özelliği sayesinde ek kablo taşıma ihtiyacını ortadan kaldıran cihaz, yüksek şarj hızı ve kaliteli yapısıyla uzun süreli kullanımda güvenilirliğini kanıtlıyor. Şık tasarımı ve kullanım kolaylığıyla öne çıkan powerbank, hem günlük kullanım hem de seyahatler için ideal bir tercih.
6. Varta Power Bank Energy 5000 mAh

Varta Power Bank Energy 5000 mAh, modern teknoloji ihtiyaçlarına uygun olarak USB Tip C giriş/çıkışı ve çoklu cihaz şarj edebilme özelliğiyle dikkat çekiyor. İnce ve hafif tasarımıyla taşınabilirlik konusunda avantaj sağlayan powerbank, aşırı şarj, derin deşarj, aşırı akım ve kısa devre koruması gibi güvenlik özellikleriyle donatılmış. USB-C ve Micro USB girişleri sayesinde farklı cihazlarla uyumluluk sağlayan cihaz, günlük kullanım için makul bir kapasite sunuyor.
Kullanıcı deneyimlerine göre, hafifliği ve taşınabilirliği ile beğeni toplayan powerbank, çift telefon şarj etme özelliğiyle pratik bir kullanım sunuyor. Ancak bazı kullanıcılar, 5000 mAh kapasitenin tam potansiyelini yansıtamadığını ve telefonları tam şarj edemediğini belirtiyor. LED şarj göstergesinin güneş ışığında görünürlük sorunu ve kullanma kılavuzu dışında belirtilmeyen 12W çıkış gücü sınırlaması, ürünün eleştirilen yönleri arasında yer alıyor. Bu güç sınırlaması, tüm cihazların aynı hızda şarj edilememesine neden oluyor.
7. Philips 20000 mAh 22.5W USB ve Type-C

Philips 20000 mAh 22.5W USB ve Type-C PD Üç Çıkışlı Led Göstergeli Powerbank, 20000 mAh güç kapasitesi ve hızlı şarj desteği sunmaktadır. 2 adet USB-A ve 1 adet Type-C çıkış portu bulunur. Type-C bağlantı noktası hem giriş hem de çıkış olarak kullanılabilir. QC 3.0 ve PD desteği sayesinde hareket halindeyken ekstra gücü sağlar. Estetik tasarımı, şık LED ekranı, evrensel uyumluluk, 20W PD şarj gücü, dayanıklı malzeme ve 380 gram ağırlığı ile taşınabilir. Üç cihaz aynı anda şarj edebilir.
Kullanıcılar, ürünün işlevselliğini ve hızlı şarj özelliğini beğenirken, tasarımının kaba ve ağır olduğunu belirtiyorlar. Telefonların hızlı şarj edildiği ve Type C çıkışının uyumlu çalıştığı belirtiliyor. Fakat 2 cihaz şarj ederken hızlı şarjın çalışmadığı belirtiliyor. Ürünün şarjının tamamen dolmasının yaklaşık 8 saat aldığı ve telefonların normal hızda şarj edildiği belirtiliyor. Ayrıca, Xiaomi modelleri için super hızlı şarj desteğinin olmadığı ve elde taşımasının zor olduğu belirtiliyor.
8. Anker 321 MagGo

Anker 321 MagGo Powerbank, 5000 mAh kapasitesi ve akıllı güvenlik özellikleriyle kompakt bir şarj çözümü sunuyor. NTC sensörleri sayesinde şarj sırasında sürekli sıcaklık kontrolü sağlayan powerbank, pass-through charging özelliğiyle kendi şarj olurken bile telefonunuzu şarj edebilme imkanı tanıyor. Mıknatıslı tasarımı ve kompakt boyutlarıyla özellikle iPhone serisi için ideal bir çözüm sunan cihaz, rakiplerinden bu özellikleriyle ayrılıyor.
Kullanıcı deneyimlerine göre, şarj hızı biraz yavaş olsa da genel performansıyla memnuniyet yaratan powerbank, özellikle iPhone 12 mini ve 13 mini gibi küçük boyutlu telefonlarla mükemmel uyum sağlıyor. iPhone 13 Pro Max gibi daha büyük modellerde tam şarj sağlayamasa da ek pil ömrü sunarak, seyahat ve uzun gün kullanımlarında kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılıyor. Güvenlik özellikleri ve pratik kullanımıyla öne çıkan Anker 321 MagGo, taşınabilir şarj çözümü arayanlar için değerlendirilmeye değer bir seçenek.
9. Belkin BoostCharge BPB011

Belkin USB-C Taşınabilir Powerbank, 10.000 mAh kapasitesiyle telefonunuza 40 saate kadar ek kullanım süresi kazandırıyor.
Belkin'in bu ürünü, rakiplerinden iki önemli noktada öne çıkıyor: Hızlı şarj desteği ve çoklu cihaz şarjı. 15W hızlı şarj özelliği sayesinde telefonunuzu çok daha hızlı şarj edebilirsiniz. Üstelik iki USB-A ve bir USB-C bağlantı noktasıyla, aynı anda üç cihaza kadar şarj olanağı sunuyor. Böylece sadece telefonunuzu değil, tabletinizi veya kulaklığınızı da şarj edebilirsiniz.
Kompakt ve hafif tasarımıyla kolayca yanınızda taşıyabilir, her an kullanıma hazır olabilirsiniz. Dahil edilen USB-A - USB-C kablosu da işinizi kolaylaştırıyor. Belkin'in güvenilir kalitesi sayesinde aşırı ısınma veya güvenlik riskleri de taşımıyor.
10. Xiaomi 10W Wireless

Xiaomi'nin 10W Kablosuz Güç Bankası, 10.000 mAh kapasitesi ve çift girişli bağlantı noktalarıyla modern şarj ihtiyaçlarına yönelik bir çözüm sunuyor. Yüksek yoğunluklu lityum iyon polimer pil teknolojisi kullanan powerbank, aynı anda iki cihazı şarj edebilme özelliğiyle dikkat çekerken, 12 katmanlı gelişmiş devre yonga koruması sayesinde güvenli bir şarj deneyimi vadediyor.
Kullanıcı deneyimlerine göre, iPhone 11'i kablosuz olarak 120 dakikada, kablolu olarak ise 60 dakikada şarj edebilen cihaz, genel olarak tatmin edici bir performans sergiliyor. Ancak bazı kullanıcılar, ısınma sorunu yaşadıklarını ve Samsung S20 FE gibi modellerde şarj kapasitesinin sınırlı kaldığını belirtiyor. Samsung'un kablosuz şarj çözümlerine kıyasla şarj hızı ve soğutma performansında dezavantajlı görünen powerbank, fiyat-performans dengesiyle iyi bir alternatif.
11. Baseus Blade 2 65W

Baseus Blade2 12.000 mAh powerbank, ultra ince tasarımı ve 65W şarj gücüyle diğer Baseus modellerini ve Xiaomi'nin 22.5W gücündeki powerbank'lerini geride bırakıyor. iPhone 13 kalınlığında olan bu kompakt cihaz, dijital ekranı sayesinde şarj seviyesini ve güç aktarımını anlık olarak gösterebilirken, Bluetooth bağlantısı ile telefonunuzdan sıcaklık değerlerini de takip etmenize olanak sağlıyor. MacBook Air M2'yi kapalı haldeyken %60, Lenovo Thinkpad'i kullanım halindeyken %50 şarj edebilen bu powerbank, yaklaşık 50 dakikada kendisi de tamamen şarj olarak Samsung ve diğer markaların şarj sürelerinden çok daha hızlı bir performans sunuyor.
Kullanıcı deneyimlerine göre, ürünün yanında gelen kadife kılıf ve ultra ince yapısı sayesinde notebook çantasında yer kaplamadan kolayca taşınabilmesi büyük avantaj sağlıyor. Gerçek kullanımda 45-60W arası şarj değerleri sunan cihaz, vaat edilen 65W'a tam olarak ulaşamasa ve 12.000 mAh kapasitesi bazı kullanıcılar için yetersiz kalsa da, prize olan bağımlılığı ortadan kaldıran güvenilir performansıyla öne çıkıyor. Özellikle günlük kullanımda tam şarjla evden çıktığınızda hem telefonunuzu hem de dizüstü bilgisayarınızı şarj edebilme kapasitesi ve muadillerine göre uygun fiyatıyla tercih edilebilir bir seçenek sunuyor.
12. Verbatim Charge 'n' Go

Verbatim Manyetik Power Bank 10000 mAh, günlük kullanım için ideal bir taşınabilir enerji çözümü sunuyor. 15W manyetik kablosuz şarj ve PD20W teknolojileriyle donatılan cihaz, akıllı telefonları hem kablolu hem de kablosuz olarak hızlı bir şekilde şarj edebiliyor. Manyetik özelliği sayesinde özellikle iPhone gibi uyumlu telefonlara kolayca yapışarak hareket halindeyken bile kesintisiz şarj imkanı sağlıyor. Çift yönlü Type-C bağlantı noktası ve LED gösterge paneli ile kullanıcı dostu bir deneyim sunan powerbank, ince ve kompakt tasarımıyla her yere kolayca taşınabiliyor.
Kullanıcı deneyimlerine göre, Verbatim'in bu powerbank modeli iPhone 14 Pro Max gibi telefonları 1.5 kez şarj edebiliyor ve manyetik aparatı sayesinde telefona sağlam bir şekilde tutunuyor. Aşırı şarj koruması ve güvenlik özellikleriyle cihazlarınızı korurken, kutu içeriğinde gelen Type-C kablosu ve metal halka eklentisi kullanım kolaylığını artırıyor. Şarj hızı bazı kullanıcılar tarafından yavaş bulunsa da, seyahat ve günlük kullanımda güvenilir performans sunuyor. Özellikle manyetik şarj özelliği arayan kullanıcılar için iyi bir seçenek.

Bir powerbank almadan önce bakmanız gerekenler
Aşağıdaki bölümlerde, taşınabilir bir şarj cihazı seçmeden önce göz önünde bulundurmanız gereken en önemli özellikleri inceleyeceğiz. Bunları önem sırasına göre (bize göre!) yukarıdan aşağıya doğru düzenledik.
Kapasite
Kapasite, bir powerbank tartışmasız en önemli özelliğidir. Çoğu insanın ilk baktığı yer burasıdır ve bu nedenle kapasitenin powerbank'in gerçek adında listelenmesi de çok yaygındır. Kapasite için ölçü birimi, miliamper-saat anlamına gelen mAh'dir.
Her ne kadar 2000mAh kadar düşük kapasiteli powerbankler bulabilseniz de, ortalama bir akıllı telefonun 2000mAh'den daha büyük bir pil kapasitesine sahip olması nedeniyle bundan daha fazlasına ihtiyaç duyan çoğu insan için gerçekten mantıklı değildir.
Pek çok insan powerbanklerden en az 2-3 şarj elde etmek istediğinden, 10000mAh powerbank'lerin neden en popüler olanlardan bazıları olduğunu görmek kolaydır. Diğer popüler kapasiteler 20000mAh ve 30000mAh'dir.
Ancak, powerbank'in kapasitesinin %100'ünün telefonunuza aktarılamayacağını bilmelisiniz. Şarjdaki verimsizlikler ve diğer faktörler nedeniyle, kapasitenin yalnızca yaklaşık 2/3'ü gerçekten kullanılabilir. Bu konuda daha fazla bilgiyi buradan okuyabilirsiniz. Telefonunuzu şarj etmek için gerçekte kaç mAh'a ihtiyacınız olduğuna dair bu makaleyi de okumak isteyebilirsiniz.
Kapasite söz konusu olduğunda bir diğer önemli husus da uçuş durumudur. Mevcut havayolu düzenlemeleri, yalnızca 100Wh'a (veya yaklaşık 27000mAh) kadar powerbank'lerin önce onay almak zorunda kalmadan uçuşlara alınmasına izin vermektedir.
Güç çıkışı
Güç çıkışı watt (W) cinsinden ölçülür ve hızlı şarj söz konusu olduğunda önemli bir faktördür. Hızlı şarj özelliğine sahip akıllı telefonların çoğu, maksimum şarj hızlarına ulaşmak için 18W güce ihtiyaç duyar. Güç bankanız bunu sağlayamıyorsa, akıllı telefonunuzun tam şarja ulaşması daha uzun sürecektir.
Ayrıca oyun konsolları veya dizüstü bilgisayarlar gibi daha güçlü cihazların daha büyük miktarlarda güce ihtiyaç duyduğunu da bilmelisiniz. Dolayısıyla, dizüstü bilgisayarınızı kullanırken aynı zamanda şarj edebilmek istiyorsanız, büyük olasılıkla 100 W'a kadar güç sağlayabilen bir taşınabilir şarj cihazına ihtiyacınız olacaktır.
Port sayısı
Portlar söz konusu olduğunda, en yeni standardın USB type C portu olduğunu ve zamanla eski USB A ve mikro USB portlarının yerini alacağını bilmelisiniz. Bu nedenle tavsiyemiz, öncelikle USB type C bağlantı noktalarına dayanan powerbank aramanızdır.
Bağlantı noktası sayısı da önemlidir. Bir powerbank ne kadar çok bağlantı noktasına sahipse, aynı anda o kadar çok cihazı şarj edebilirsiniz. Dolayısıyla, düzenli olarak şarj etmeniz gereken birden fazla cihazınız varsa veya arkadaşlarınız ve/veya aile üyeleriniz taşınabilir şarj cihazınıza sık sık güveniyorsa, birden fazla şarj bağlantı noktasına sahip bir ürün arayın.
Şarj süresi
Yeni bir powerbank ararken göz önünde bulundurmanız gereken bir diğer önemli özellik de şarj (diğer adıyla yeniden şarj etme) süresidir. Söylemeye gerek yok, ancak bir powerbank kendini ne kadar hızlı şarj edebilirse o kadar iyidir. Birkaç yıl önce ortalama bir 10000mAh powerbank'in tam şarja ulaşması 6 ila 8 saat sürerdi. Ancak günümüzde, yaklaşık 2-3 saat veya daha hızlı şarj süreleri görmek çok yaygın.
Göreceğiniz en yaygın hızlı şarj teknolojilerinden bazıları Power Delivery (PD), Qualcomm Quick Charge (QC) veya PowerIQ'dur. Ancak en hızlı şarj sürelerine ulaşmak için uyumlu bir duvar şarj cihazına ihtiyacınız olacaktır. Çoğu durumda, powerbankler bir duvar şarj cihazı olmadan gelir, bu nedenle ayrı olarak satın almanız gerekir.
Bu nedenle, çok hızlı şarj olan bir powerbank satın alsanız bile, duvar şarj cihazı yeterli güç sağlayamazsa veya şarj teknolojisi açısından uyumlu değilse, reklamı yapılan şarj sürelerine ulaşamayacağınızı unutmayın.
Taşınabilirlik
Taşınabilirlik söz konusu olduğunda iki hususu göz önünde bulundurmanız gerekir: ağırlık ve hacim. Her ikisi de genellikle cihazın kapasitesi ile doğru orantılıdır. Bu nedenle, bir powerbank ne kadar fazla mAh'a sahipse, o kadar ağır ve hantal olma eğilimindedir.
Dolayısıyla, ultra ince ve kredi kartı boyutunda bir powerbank istiyorsanız, kapasiteden ödün vermeniz ve büyük olasılıkla telefonunuzu bir kez bile tam olarak şarj edemeyecek bir powerbank mücadele etmeniz gerekecektir.
10000mAh powerbankler belki de en iyi taşınabilirlik ve kapasite oranına sahiptir - listemizde de en çok onlara yer verdilk. Cebe sığacak kadar küçüktürler ancak telefonunuzu 2-3 kez şarj edecek kadar güçlüdürler.
Fiyat
Fiyat açısından, ortalama bir powerbank için 500 ila 900 TL arasında bir ödeme yapmayı bekleyebilirsiniz. Premium modeller, özellikle de duvar şarj cihazlarıyla birlikte geliyorlarsa, 2000 TL'nin üzerine çıkabilir. Skalanın alt tarafında, 200 TL kadar ucuz powerbankler bulabilirsiniz, ancak tavsiyemiz bunlardan kaçınmanızdır, çünkü büyük olasılıkla bu fiyatlara ulaşmak için çok sayıda kaliteden ödün vermiştir.
Diğer özellikler
Elbette, powerbankler ihtiyaçlarınıza bağlı olarak çok önemli olabilecek birçok farklı özelliğe sahiptir. İşte ilginizi çekebilecek bazı özellikler:
- Geçişli şarj: Powerbank'in kendisi şarj olurken bir veya daha fazla başka cihazı şarj edebilme özelliği.
- Kablosuz şarj: Diğer cihazları kablosuz olarak şarj etme özelliği.
- Düşük akımlı şarj: fitness bileklikleri veya akıllı saatler gibi çok az miktarda güç gerektiren cihazları şarj etme yeteneği. Anker PowerCore PD Redux buna bir örnektir. Düşük akımlı şarj özelliğine sahip olmayan powerbank'ler düşük miktarda güç sağlayamayacaktır!
- Güvenlik özellikleri: çoğu powerbank aşırı şarj koruması, aşırı deşarj koruması, kısa devre koruması, şok koruması gibi bir dizi güvenlik özelliği ile birlikte gelir.
- LCD ekran: Powerbank'lerin büyük çoğunluğunda kalan şarjı göstermek için sadece 3-5 LED bulunur. Kullanışlı olmasına rağmen, oldukça kesin olmayabilir. Daha iyi bir alternatif, depolanan gücün tam miktarını yüzdelik sayılarla gösterebilen LCD ekranlardır.
- El feneri: Bazı powerbank'ler bir el feneri ile donatılmıştır. Çoğu yeterince parlak değildir.
- Solar şarj: Bazı powerbank'ler, cihazı doğrudan güneş ışığı ile şarj edebilen entegre güneş panelleri ile birlikte gelir. Ancak, çoğu durumda, güneş enerjisi ile tam şarja ulaşmak çok uzun zaman alır. Bazı powerbank'ler bu açıdan daha iyidir.
- Su geçirmezlik: Bu özellik kampçılık, balıkçılık, yelkencilik vb. ile ilgilenen kişiler için önemli bir özelliktir. Birçok powerbank suya dayanıklı olmasına rağmen, gerçekten su geçirmez olan çok fazla powerbank yoktur.

Powerbank ile neleri şarj edebilirsiniz?
Bu pil paketleri, akıllı telefon ve tabletinizden dizüstü bilgisayarlara ve taşınabilir oyun konsollarına kadar hemen hemen her şeye güç sağlayabilir. Ancak, öncelikle taşınabilir medya ve iletişim cihazlarına yöneliktirler.
Çoğu bir akıllı telefonu birden fazla kez şarj edebilir ve birkaçının birden fazla çıkışı vardır, bu da size aynı anda birkaç cihazı şarj etme seçeneği sunar. Örneğin iki akıllı telefonu, bir akıllı telefonu ve bir tableti ya da bir tableti, akıllı telefonu ve dizüstü bilgisayarı şarj edebilirsiniz).
Genellikle tabletleri ve taşınabilir hoparlörler, kablosuz kulaklıklar ve kompakt kameralar gibi diğer cihazları şarj edebildiklerini öğrenmek sizi şaşırtabilir. Birçok USB-C özellikli powerbank Nintendo Switch ve diğer taşınabilir oyun cihazlarını şarj edebilir.
Bazı modeller dizüstü bilgisayarları bile şarj edebilecek kadar güçlüdür, ancak bunu yalnızca bir güç noktasına erişiminiz yoksa veya dizüstü bilgisayarınızın şarj cihazını unuttuysanız tavsiye ederiz. Acil durumlarda kullanışlıdır, ancak standart harici güç kaynağınızın yerini tutmaz.
Boyut, şekil, ağırlık ve kapasite, bir powerbank için alışveriş yaparken göz önünde bulundurulması gereken ana unsurlardır. Kullanılabilir gücün net bir şekilde gösterilmesi de yararlıdır; bazı modellerde çubuklar yerine dijital bir ekran gösterilir (örneğin "%80 kaldı").
Cihazımı powerbank'e nasıl bağlarım?
Çoğu powerbank bu şarj girişlerinden en az birine sahip olacaktır:
USB-A: Son 15 yılda neredeyse her dizüstü bilgisayarda, sabit diskte, TV'de vb. bulunan dikdörtgen şekilli bağlantı noktası.
Mikro/mini-USB: Genellikle akıllı telefonlarda ve diğer taşınabilir cihazlarda kullanılan minyatür USB çeşidi.
USB-C: USB-A'nın çevrilebilir yeni, kompakt versiyonu, yani doğru şekilde takma konusunda endişelenmenize gerek yok. Boyutu ve çok yönlülüğü nedeniyle akıllı telefon ve dizüstü bilgisayar üreticileri arasında kendine bir yer ediniyor.
Kablosuz: Az sayıda model, akıllı telefonunuzu powerbank'in üzerine yerleştirerek kablosuz olarak şarj etmenizi sağlar. Bunun çalışması için telefonunuzun da kablosuz şarjı desteklemesi gerekir.
Yüzeyin altında çalışan USB aygıt yazılımı, girişlere ne yapacağını, örneğin kablodan ne kadar veri, güç ve hız geçebileceğini söyler. Buna, powerbank'lerde popüler bir özellik olan 'hızlı şarj' da dahildir.
Bir powerbank'in cihazımı şarj etmesi ne kadar sürer?
Çoğu model, akıllı telefon gibi standart bir 3000mAh cihazı yaklaşık 90 dakikada şarj edebilir; daha uzun sürmesi tehlike işaretidir. Gece boyunca prize takılı bırakabileceğiniz için powerbank'in şarj süresi o kadar da sorun değildir, ancak daha hızlı olması genellikle daha iyidir.
Bir powerbank'in cihazınızı şarj edebilmesi için birkaç şeyin eşleşmesi gerekir. Powerbank'in çıkışının şarj etmek istediğiniz cihazın gereksinimlerini karşılaması gerekir. Akıllı telefonlar küçük bir akımla şarj olabilirken, tabletler daha fazlasına, dizüstü bilgisayarlar ve el konsolları ise yine daha fazlasına ihtiyaç duyar.
Çıkış, cihazın taleplerini karşılıyor veya aşıyorsa, kullanım sırasında şarj olacaktır. Çıkış, cihazın gereksinimlerini karşılar ya da karşılayamazsa, pil ömrünü yavaşça artırır, ancak kullanım sırasında şarj olmaz. Bu durumda, powerbank cihaza "güç verir", şarj etmez. Ancak cihaz kapatıldığında şarj olur.
Powerbank Telefona Zarar Verir Mi?
Bu konuda herhangi bir cihazın pil ömründe bozulmaya yol açtığı fikrine bilimsel bir destek yoktur.
Powerbank, telefonunuza veya diğer cihazınıza belirli voltaj ve güç değerlerinde güç vermek üzere tasarlanmıştır. Bunlar, cihazlarınızın halihazırda kullandığı standart derecelendirmeleri takip eder. Powerbank kullanmak telefonunuzun piline hiçbir şekilde zarar vermez.
Lakin düşük kaliteli bir taşınabilir pil, telefonunuzun piline zarar verebilir ve normalden daha hızlı bozulmasına neden olabilir. Şüpheli kalitede bir Powerbank, potansiyel olarak telefonunuzun kullanması için tasarlandığından daha düşük veya daha yüksek bir voltaj sağlayabilir ve bu yalnızca telefonunuzun piline değil, muhtemelen içindeki diğer elektrik devrelerine de zarar verebilir.

Sonuç
İlk bakışta basit görünse de, powerbank satın almak oldukça karmaşık olabilir. Ancak bu, temelde her gereksinim için bir powerbank olduğu anlamına gelir. Ne aradığınızı biliyorsanız, ihtiyaçlarınız için en iyi seçeneği bulmak oldukça kolay olacaktır.
Bu satın alma kılavuzunda ve incelemelerinde, yeni bir powerbank satın alırken göz önünde bulundurmanız gereken en önemli hususları ele almaya çalıştık. Ele almadığımız ya da eksik ele aldığımız başka önemli unsurlar ve özellikler olduğunu düşünüyorsanız, yorum yazabilirsiniz. Okuyucu geri bildirimlerini her zaman bekliyoruz! :)